آنچه در ادامه می آید ، کلیدی ترین نکات کتاب علوم انسانی و برنامه ریزی توسعه» و نیز بخشی از کلیدی ترین نکات کتاب نگاهی نو به ت و فرهنگ» اثر رضا داوری اردکانی» می باشد که توسط صاحب وبلاگ مشهود، تلخیص گردیده اند:

علوم انسانی و برنامه ریزی توسعه»

*علوم انسانی غرب بر مبانی و پیش فرض هایی مبتنی است که با تلقی دین از انسان و جامعه و ت موافقت ندارد و رواج این علوم رواج اندیشه ها و رواج زندگی غربی است. پس باید فکری کرد و چاره ای اندیشید تا از شیوع اندیشه غیر دینی غربی جلوگیری شود.

* علم تقلیدی و علم دستکاری شده به هیچ کاری نمی آید و هیچ نیازی را رفع و تامین نمی کند.

* جهت تبیین جایگاعلم در عالم غربی باید گفت که جامعه غربی به دنبال تمتع هرچه بیشتر از مادیات و طلب آسایش بیشتر است همینطور این جامعه به دنبال بر آوردن نیازهای بی حد و حصر است و این سه هدف با علم و تکنولوژی محقق می شود.

* بسط علم غربی و تکنولوژی، مجالی برای زندگی زاهدانه و ساده زیستی نمی گذارد. چرا که از اساس، تکنولوژی و علم غربی در راستای تمتع هرچه بیشتر از مادیات، طلب آسایش بیشتر و بر آوردن نیازهای بی حد و حصر بشری تنظیم شده است.

* بستر پیدایش تکنولوژی و علم غربی ، فرهنگ غربی و تجدد غربی است و این دو (تکنولوژی و علم غربی) هر کجا روند، فرهنگ و بستر خود را کما بیش به همراه دارند. بنابر این تکنولوژی و علم غربی، یک بسته عملی و فکری سربسته و بی روح نیست.

نگاهی نو به ت و فرهنگ»

* فرزندان ما در مدرسه مطالب کتابهای درسی را حفظ می کنند و چون به سال آخر دبیرستان می رسند ذهنشان متلون و چهارخانه می شود. متاسفانه این روند در دانشگاه هم ادامه میابد و کار به جایی می رسد که غایت علم را نوشتن مقاله و چاپ کردن آن در مجلات خارجی می دانند. در تمام این مسیر، پرسش و طلب و پیوند علم با زندگی که اصلی مهم است ، اهمیت داده نمی شود. اینها همه از معایب نظام آموزشی است که در کشاکش اسلامی/غربی بودن (یا شدن)، تکلیفش با خودش روشن نیست و صرفا تحت فشار جو تجدد غربی، به گزینشی غیر عقلانی از نظام آموزشی غرب دست یازیده است.

* تمامی مکاتب فکری و ی غرب، ظرفیت آن را دارند تا کلیشه ای و کوچه بازاری شده و بازیچه امیال ی تمداران شوند.

* اندیشه متفکران غرب را باید به قصد فهم و نقد غرب خواند نه به قصد پیروی از ایشان و الا به بیرهه رفته ایم. چرا که اینان در بستر تفکر بومی و فرهنگی خود اندیشه کرده اند و ما نیز بایستی در بستر تفکر بومی و فرهنگی خودمان اندیشه کنیم.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها